ETR | CooSpace | Webmail | Telefonkönyv | PEAC Magyar English Fittségi Kalkulátor
 
 
 
 
 
 
 
 
 • TTK Vargha-Domján Díszterem
 • TTK csarnok
 • Orfű
 • TTK csarnok
 • Fordan Center

Női futsal

Futsal MEFOB Döntő 2014. Pécs

Idén április 22-23-án rendezték meg Pécsett a női-férfi Futsal Final Fourt. Színvonalas versenyt és nagyon nagy izgalmakat élhettek át a Lauber Dezső Sportcsarnokba kilátogatók. A hölgyek mezőnyében már az elődöntőben komoly harc volt, hiszen a TF csak 4:3-as eredménnyel tudott felülkerekedni a szombathelyieken, a másik ágon a Debrecen egy viszonylag könnyebb mérkőzésen győzte le az egri Eszterházy Károly Főiskolát. Másnap a bronzmérkőzés nem tartalmazott nagy izgalmakat, a Nyugat-Magyarországi Egyetem könnyedén zsebelte be a harmadik helyet, annál inkább a döntő, ahol a fővárosiak már 4:1-re is vezettek, onnan kapaszkodott fel a Debreceni Egyetem, és végül a büntetők döntöttek. Itt a Semmelweis Egyetem hallgatói céloztak jobban, így ők lettek 2014. Egyetemi és Főiskolai Magyar Bajnokai női futsalban.

A férfiak mezőnyében hasonló volt a helyzet. A hazaiak egy szoros, érzelmekkel fűtött mérkőzésen maradtak alul a miskolciakkal szemben, míg a BME az első, kiegyensúlyozottabb félidő után könnyedén lépett túl a győrieken, akikben ez nyomott hagyhatott, mert másnap sima vereséget szenvedtek a pécsiektől. Nem úgy a döntő, amit óriási iram, végletekig kiélezett csata jellemzett. Mindkét csapat magához ragadta a vezetést egyszer, de végül a Miskolci Egyetem örülhetett, 3:2 arányban nyertek, ezzel ők lettek a 2014. évi Egyetemi és Főiskolai Magyar Bajnokok.

A csapatverseny mellett egyéni kitüntetésekért is küzdhettek az indulók. A torna legjobb játékosa Radics Ágnes (Debreceni Egyetem) és Máté András (BME) lett, a legjobb kapus Király Julietta (TF) és Nótás Attila (Miskolci Egyetem), a gólkirályok pedig Marsai Nikoletta (NYME, Szombathely) és Füredi Szabolcs (PTE).

A Final Four-t egy magas színvonalú, minden igényt kielégítő, jó hangulatú versenyként értékelhetjük, ami a legjobbak győzelmével ért véget. A csapatok az érem-oklevél-kupa díjazáson kívül egy futsal labdával térhettek haza, a pécsi Decathlon felajánlásával, tovább növelvén értékét, hogy a nyereményeket a PTE OIG Sportiroda munkatársai mellett Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok adta át.

Férfi csapat:

 1. Miskolci Egyetem
 2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 3. Pécsi Tudományegyetem
 4. Nyugat Magyarországi Egyetem, Győr

 

Női csapat:

 1. Semmelweis Egyetem, Budapest
 2. Debreceni Egyetem
 3. Nyugat Magyarországi Egyetem, Szombathely
 4. Eszterházy Károly Főiskola, Eger

Csapatvezető: Pap Csaba

MEFOB

 
 

Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon
TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013—0012

  
Pécsi Tudományegyetem
Oktatási Igazgatóság
Sportiroda
H-7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
+36-72/ 501-500/12770